Hoe het begon … Episode IV

Door: Geert ON6GJO

Enkele QSO’s vanuit mijn eigen shack verder werd het tijd om die “micro-fobie” helemaal te overwinnen.

Op initiatief van Koen ON3BFF (eveneens een cursist die zijn licentie behaalde na de ON3 cursus) deden we onze eerste contest.  Met hulp en supervisie van ervaren clubleden stelden we onze antenne op bij molen “Arbeid Adelt” in Weelde om er deel te nemen aan de “Belgian Mill Contest”.  Ideaal voor beginners omdat er geen grote pile-ups te verwachten vielen. Ief ON6KX en Ron ON1DX namen de eerste QSO’s voor hun rekening, zodat we kennis konden maken met een contest log-programma.  Daarna konden we zelf aan de slag. Tot we geen tegen-stations meer vonden. Alain ON4ANH kwam langs.  Hij demonstreerde ons hoe je een station uit de ruis haalt. Een bruikbare les, waardoor we nog een 3-tal extra stations konden werken. Dankjewel Alain! 

Natuurlijk zijn we ook de molenaar dankbaar voor het ter beschikking stellen van zijn locatie.  Het was achteraf gezellig verbroederen in de molenkantine.  In totaal werkten we 25 van de 42 ingeschreven molens.  Slechts 1 ander team evenaarde dit. Door het lage aantal QSO’s zijn we op de 14de plaats gestrand.

Alle deelnemende molens verspreid over België

Het nieuws verspreidde zich onder de molenaars, want ondertussen ontvingen we meerdere uitnodigingen om hun molen te bemannen bij een volgende gelegenheid.  Een tip voor onze toekomstige ON3 cursisten misschien?

Meer info:

https://www.belgianmillaward.be/

http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=60

Geert ON6GJO