Maandelijkse bijeenkomst NOK, 17 maart j.l.

Eindelijk…..  na twee jaar had nog eens een maandelijkse vergadering, zonder coronabeperkingen, plaats in het clublokaal in de Parkwijk.

Tussentijds was er wel ’s een keer een bijeenkomst, maar dan met de nodige afstand en mondmaskers, en zo nu en dan hield de QSL-manager er een op/afhaalmomentje.

Koen, ON3BFF, deed ook eens een buitenactiviteit door een veldstation in de ether te sturen… Verder was het stilletjes in onze honk.

Maar nu mocht het weer!

Een dozijn clubleden waren aanwezig en voor eentje, ON7XB, was het de allereerste keer, hij had hier al lang naar uitgekeken.

Wel jammer dat er niet meerdere leden aanwezig waren want er viel één en ander te bespreken, ook vielen er wat taken uit te delen.

Zo is het nog eens tijd dat de tuin een voorjaarsbeurt krijgt maar ook binnen moet één en ander gebeuren. Door een, inmiddels herstelde lekkage, is een deel van het bezetsel en behang losgekomen in de gang en trappenhal. Dit willen we low-budget oplossen, dus alle materialen, ideeën en helpende handen zijn welkom.

Inmiddels hebben we zoveel goederen vergaard dat het de hoogste tijd is om een inventaris op te maken en te kijken of er niet één en ander verkocht kan worden, de inventaris zou dus een feit moeten zijn nog voor onze beurs op 19 juni a.s.

Jawel, u leest het goed… er is een tussentijdse beurs in de planning. Zelfde plaats, zelfde systeem, alleen andere soep. Want de ‘snert’ die we gewoon zijn is winterkost. Er word nu gedacht aan ‘kippensoep’….. Njammie!

Verder zou er dit jaar ook nog graag een ON3 cursus gegeven worden, hiervoor zijn de voorbereidingen (aankondiging CQ-QSO, e.d.) al in volle gang.

Er werd ook veel gesproken over het ballonproject wat we in samenwerking met Het Heilig Graf gaan doen, dit zou nog dit schooljaar een feit moeten zijn. Jan, ON3JCO, liet een eigenbouw apparaatje rondgaan, het is een interface dingetje met zender. Het zag er zeer gesofisticeerd uit in ieder geval. Maar buiten hem werken er achter de schermen nog een handvol personen mee aan het ballonproject. Vooral de school zelf is zeer actief en enthousiast.

Uiteraard kwam ook de NOK repeater aan bod. Na ’n moeizame start ziet het er toch naar uit dat de voorbereidingen van dit project in ’n laatste fase zijn en we dra over een eigen repeater station mogen beschikken. Na ’n testfase, waarschijnlijk bij Ief thuis zal deze zijn vaste plaats krijgen op Turnova, zo’n 75 meter boven de grond!!

Een gezinsmoment word ook nog ingeplant, dit zal een zomeractiviteit worden met sport, spel, spijs en drank. Dit met een voorinschrijving zodat we alles netjes kunnen regelen. Hiervan worden jullie nog op de hoogte gehouden.

Zo, nu zijn jullie een beetje op de hoogte en je ziet… men heeft niet stil gezeten tijden corona.

Tot ’n volgend keer luitjes, of tot in de ether….

ON3PO

Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, zittende mensen, tafel en binnen