Cultuurmarkt 2018

Op 16 september zijn wij aanwezig geweest op de cultuurmarkt in Turnhout. Het was een mooie, zonnige dag en het was er gezellig druk.

Tijdens deze dag hebben we aan alle belangstellende getoond wat onze hobby inhoud. Via een presentatie video zijn veel aspecten van onze hobby uitgelegd en ook waren een aantal zendstations ingericht en actief in gebruik.

We hebben uitgebreid verteld over het contact met het International Space Station (ISS) wat wij binnenkort gaan verzorgen voor een lokale school. En we hebben zeker de belangstelling gewekt bij enkele bezoekers om deel te nemen aan de opleiding tot zendamateur

Bezoekers konden een korte boodschap opgeven die dan vervolgens door een van de leden via Morse code werd doorgestuurd naar de 2e locatie in het Begijnhof. Ze konden daar controleren of de boodschap goed was overgekomen.

Bezoekers kijken toe hoe hun bericht wordt verzonden via Morse code.

Het was goed om te zien dat er veel belangstelling is voor onze hobby en men is telkens verbaasd over de mogelijkheid om via pieptoontjes een complete boodschap over te zenden.