VELDDAG SSB ON4NOK/P

.

De SSB velddag werd dit jaar opgesteld op het QTH van Jef, ON5YT. Het was al enkele jaren geleden dat een SSB velddag werd op touw gezet. Deze keer werd er met veel enthousiasme aan gewerkt, en, met resultaat. De weergoiden waren ons iets minder gestemd want het was vrij koud(voor sommigen) maar de harde kern bleef gans de nacht paraat. Patrik, ON3PGL en Jef, ON5YT verheft zich aan het zware werk door het opstellen van de vertical voor 40m en de FD4. Bijgestaan door  Tony, ON4TVT , Dré, ON4ALA en Alain, ON4ANH.

.

Na enig knutselwerk met het geraamte van de tent was het eindresultaat toch te aanzien als een behoorlijk onderkomen. Jef plaatste zijn FT2000 en Laptop in de tent en we konden van start. Als veteraan mocht Cel, ON6UQ de start geven en maakte de eerste QSO’s. We wisten dat er iemand heet gebakerd stond om aan de microfoon te komen en hebben dan ook de eer gegeven aan Raff, ON6IX. Een echte DX-er en werkte, ondanks de minder goede condities, regelmatig zijn contacten.

on3pgl kapot

Patrik was ook niet van het gebeuren weg te houden en heeft het nachtje met Raff en Jef in de tent doorgebracht. We hadden geopteerd voor de categorie ‘open all band’ wat misschien aangezien het antennepark, beter enkel ‘restricted’ kunnen zijn, maar soms was 20m wel open en konden er stations gelogd worden.

on6ix en on3pgl

Het loggen was via N1MM en dit werkte uitstekend gedurende gans de velddag.

on6ix en on5yt

Er werd in de tent een foto opgehangen van Maurice, ON3ITC(SK) dat ook hij gebrand stond om aan deze FD deel te nemen, het heeft echter niet mogen zijn door zijn vroegtijdig overlijden.

De Qrp-ster van Patrik had T-shirts gemaakt voor de operatoren. Een fantastische verrassing voor de OM’s.

bewaking

Aan bewaking ontbrak het niet en de hond ‘Jef’ heeft dan ook gans de nacht in de tent geslapen e, liet af en toe wel eens een venijnig scheetje 😉

De banden 40 en 80m waren goed voor ruim 80% van de verbindingen en de score mag er zijn: 125457 punten en 470 stations gelogd. Ik geloof zeker dat dit voor herhaling vatbaar is.

pgl en ix

De aanwezigen tekende een ON4NOK/P tafel die we verder zullen gebruiken op de volgende hambeurs. Een fijn initiatief van Jef (niet de hond).   Er waren heel wat helpers en bezoekers wat de sfeer nog aangenamer maakt.

Afspraak volgend jaar.