Zelfbouw Project Endfed/MSF

Bijgewerkt tot: 20 mei, 2024

Om überhaupt iets te kunnen ontvangen is een antenne een vereiste. Niet iedereen heeft de plaats, of budget of de mogelijkheid om zomaar even wat antennes te plaatsen. Een lieve buur die graag een mooi uitzicht houdt, een vrouw die 1 droogrek voldoende vindt, of de halve auto vol met apparatuur als we op vakantie gaan, hoeven geen belemmering te zijn voor onze hobby

Zo kan het natuurlijk ook !

Met de jarenlange ervaring binnen het NOK denken we de oplossing te hebben zodat iedereen een antenne heeft die het goed doet op vakantie, de buren en familieleden! Ook met een Endfed kun je met zeer lage vermogens afstanden van meer dan 10000km overbruggen, dus dat zit wel goed.

Bij velen van ons is niet alleen het maken van contacten onderdeel van de hobby. Het experimenteren met opstellingen, andere apparatuur of andere technieken is ook een onderdeel van de hobby. Er is tenslotte altijd iets nieuws te ontdekken. In dit kader, in aansluiting op de ON3 cursus 2024, leek het de NOK een goed idee om de aspirant ON3-ers de kans te geven iets van dit gevoel mee te krijgen, terwijl de tegelijkertijd een zeer belangrijk onderdeel van de zendinstallatie erbij krijgen n.l. een Endfed en/of een MantelStroomFilter (MSF).

Via een inschrijving en na de betaling zal de NOK deze kits bestellen die je, eventueel met hulp, zelf in elkaar mag steken op zondag-ochtend 26 mei a.s. Natuurlijk mag iedereen mee doen, dus schrijf je snel in.

Wij gaan ons best doen om iedereen te laten vertrekken met een zelfgemaakte Endfed of Mantelstroomfilter.

Meer details over deze kits vindt je terug op de website van HFkits